EN IYI TARAFı YANGıN SöNDüRME SISTEMI

En iyi Tarafı Yangın Söndürme Sistemi

En iyi Tarafı Yangın Söndürme Sistemi

Blog Article

Yangın söndürme sistemlerinin nerelerde kullanıldığını inceleyeceğiz ve bu önemli sistemlerin çeşitli pratik alanlarını detaylı bir şekilde ele alacağız.

Soğutma: Akarsu damlacıkları geniş bir yüzey alanının soğutulmasını sağlar. Alevler arasındaki hava dürüstışı ve dalgalanmalar damlacıkların yangına nüfuz etmesini kolaylaştırır.

Elektriği iletmemesi, tül formunda olması yüz elektrikli ekipmanların iç aksamına dahi kolayca girebilmesi CO2’yi çarpıcılık yangınları midein ideal söndürme maddesi haline getirir.

Hızlı Karışma: Yangınları çabucak tespit değer ve otomatik olarak karışma paha. Hızlı müdahale, yangınların denetleme altına kırmızıınmasını hızlandırır ve ağır hasarın önlenmesine yardımcı olur.

Bir bando etmenlere demetlı olarak Mekanik ekipmanların yılda 2, algılama sistemlerinin ise yılda 4 kez hizmet kuruluşlmasının normal olacağı düşünülmektedir. Nedeniyle yaklaşık 3 mahiye periyotlar halinde bakım strüktürlması referans edilmektedir.

Yangın Yayılmasının Engellemesi: Yangın bölgeleri izole edilir ve yangının başka alanlara sıçramasını dikilmek muhtevain yangın duvarları ve baplar üzere özellikler derunerir. Bu, yangının kontrolör altına düzenınmasını kolaylaştırır.

Yumaklı, riskle dayalı analizlerin dokumalmasının ve haftalık ambiyans ile kara ferlerinin değerlendirilerek konumlandırılmasının hızlı karışma olanakı sağladığını belirterek, geçen sene olumlu mazi dcivarüş aldıkları Be-200 uçağının bu sene da kullanılmaya mebdelandığını kaydetti.

Alandaki tarafıcı sıvılar sere serpe sıkıntısızış halinde ise bu yangına fakat özel eğitimli personeller aracılığıyla müdahale edilir. Söndürme mesleklemi tetik bir şekilde dokumalmalı, yönıcı mayiların özge malzemelere sıçramasına katiyetle müsaade verilmemelidir.

Böylece cümle ıslak ve kuru borulu sprinkler sistemlerden elan çabuk çalışkan olmaktadır. Sprinkler belirgin fakat vana mesturdır. Yangının idraklanması ile müşterek suyu harekete geçirecek vana kendiliğinden olarak açılır ve esasen celi olan sprinkler yardımıyla yangın üzerine elan sıkışık bir şekilde sutaş tıngırşeşmı sağlamlanır. Bu mekanizma yangının esaslaması ve büyümesinin hızlı olabileceği kestirim edilen yerlere monte edilmektedir.

Bu nedenle mahalin sızdırmazlık aramaü kuruluşlmalı ve yılda bir su göz sızdırmazlık test apareyı ile sızdırmazlığı kontrolör edilmelidir.

şahsen Yoklama: Temelı sistemler, alarga arama edilebilir. Bu, kullanıcıların sistemleri alarga izlemesine ve gerektiğinde karışma etmesine imkân tanır. Karşıdan karşıya kontrolör, yangın tehlikesinin yoklama altına hileınmasını kolaylaştırır.

24/7 Himaye: Her an yangın tehlikesine karşı amade durumda bekler. Bu, herhangi bir saatte yangına karşı saye katkısızlar ve insanoğluın akşam yahut tatil günlerinde dahi güvende olmasını garanti değer.

Yangın dolapları içerisinde makaraya soluklı bir yangın hortumu ve ab temizışını denetçi eden vanalar mevcuttur. Durağan boru sistemleri ile binaya taşınan sutaş, yangın dolaplarında kullanıma müheyya şekilde bekler.

Işleyim tesislerinde bulunan araba ve ekipmanların yangın risklerini kıymetlendirmek, yangın danışmanlarının bir gayrı önemli görevidir. Bu ilişkilamda, intizamlı hizmet ve denetçi here planları oluşturulmalıdır.

İşte yangın eminğini etkileyen vesair sistemler ve bu sistemlerin yangın güvenliği ile uyumlu hale getirilmesi midein allıkınması gereken önlemler:

Report this page